Dalies!

Starptautiskajā sieviešu dienā pieņemts dāmas iepriecināt ar pavasarīgiem ziediem, tomēr iecienītās tulpes vai rozes vietā var izvēlēties arī ko netradicionālāku. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā garda un neparasta ēdiena recepti, kas palīdzēs skaistus un gaumīgus ziedus par godu Sieviešu dienai uzburt nevis vāzē, bet gan uz šķīvja!

Šī smalkā maltīte, kas ar savu izskatu atgādina par pavasara un siltuma tuvošanos, kļūs par perfektām 8. marta brokastīm, ar ko palutināt dāmas jau no agra rīta! Lai arī šī ēdiena nosaukums cilvēkam, kas ikdienā nav pieradis gatavot, varbūt izklausās nopietni, šādu brokastu pagatavošana nebūs sarežģīta!

Sastāvdaļas (3-4 personām)

Pagatavošana

  1. Sagatavojiet 1 lielu katlu ar verdošu ūdeni un 1 lielu bļodu ar aukstu ūdeni.
  2. Sagrieziet cukīni plānās šķēlēs (šķērseniski, lai sanāk daudz plānu cukīni aplīšu). Ielieciet cukīni gabalus verdošā ūdenī uz 20 sekundēm, pēc kā uzreiz pārlieciet tos aukstā ūdenī – tas jādara, lai padarītu cukīni mīkstākus, bet nevārītu.
  3. Izrullējiet kārtaino mīklu aptuveni 2 mm biezumā un sagrieziet apmēram 7x30 cm lielās sloksnēs.
  4. Sajauciet sieru ar sakapātu baziliku, un ar šo maisījumu plānā slānītī pārsmērējiet katru kārtainās mīklas gabalu.
  5. Kārtojiet cukīni gabalus uz mīklas sloksnes gar vienu sloksnes malu tā, lai puse no cukīni ripiņas atrastos uz mīklas, bet otra puse – būtu pāri mīklas malai. Katru nākamo cukīni gabaliņu lieciet tā, lai aptuveni puse no šī gabaliņa būtu virsū iepriekšējam. Cukīni jāsaliek vienmērīgi visas mīklas sloksnes garumā.
  6. Otru mīklas malu, kas palika brīva, uzlieciet virsū sakārtotajiem cukīni (Pārlokiet mīklas sloksni uz pusēm, lai daļa no cukīni paliek mīklas “kabatiņā”, bet daļa - ārā no tās.) Mīklu viegli piespiediet, lai krēmsiers “salīmējas” ar cukīni.
  7. Mīklas sloksni ar cukīni no viena gala sarullējiet, lai izveidotos ziediņš un, balstot uz tās malas, kur apakšā ir mīkla, lieciet cepamajā pannā, kas izklāta ar cepampapīru.
  8. Cepiet līdz 160°C sakarsētā cepeškrāsnī ~25 minūtes.
  9. Kārtojiet uz šķīvja, rotājot ar bazilika lapām un rozā pipariem. Pasniedziet kopā ar siltu smaidu!