Dalies!

Ārā iestājusies īsta ziema ar ilgstošu salu un sniegu, tāpēc savos iepirkumu grozos arvien biežāk ceļam sildošas garšvielas, karstos dzērienus un sātīgu ēdienu pagatavošanai nepieciešamos produktus, liecina veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati. Lai šajā sezonā  ēdienkarti varētu dažādot ar jauniem ēdieniem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI aicina izmēģināt veselīgu sildošas zupas recepti! 

Sastāvdaļas

 

Pagatavošana

  1. Lielā katlā ielejiet rapšu eļļu, apcepiet tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūniniet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisiet dārzeņos karija pastu un maisot sildiet visu apmēram vienu minūti.  Pievienojiet masai turku zirņus un garšvielas, turpiniet visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
  2. Pievienojiet buljonu un visu vāriet uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
  3. Beigās pievienojiet zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsējiet vēl kādu minūti.
  4. Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavojiet rīsu nūdeles.
  5.  Pasniedziet, rotājot ar zaļumiem.