Dalies!

Starptautiskajā sieviešu dienā pieņemts dāmas iepriecināt ar pavasarīgiem ziediem, tomēr iecienītās tulpes vai rozes vietā var izvēlēties arī ko netradicionālāku. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā garda un neparasta ēdiena recepti, kas palīdzēs skaistus un gaumīgus ziedus par par godu Sieviešu dienai uzburt nevis vāzē, bet gan uz šķīvja!

Šīs uzkodas būs ne tikai garšīgas un skaistas, bet arī ļoti veselīgas, jo tās ir bagātas ar nepiesātinātām omega-3 un omega-6 taukskābēm, turklāt to pagatavošana neprasīs lielas pūles. Lai pagatavotu šo ēdienu, pietiks, ja iegādāsieties nepieciešamos produktus, tos pareizi sagriezīsiet un sakārtosiet pasniegšanai!

Sastāvdaļas (2-3 personām)

Pagatavošana

  1. Laša filejai izņemiet visas asakas un sagrieziet to plānās šķēlītēs aptuveni 1mm biezumā. No laša gabaliņiem veidojiet “rozītes” – vispirms sāciet rullēt vienu filejas šķēli, tad pakāpeniski no katras puses tai pievienojiet vēl pa vienai šķēlei, rullējiet visu kopā, līdz iegūsiet vēlamo “rozes” lielumu.
  2. Pārgrieziet uz pusēm avokado, izņemiet kauliņu un nomizojiet to. Lieciet avokado pusi ar griezuma vietu uz leju un ar asu nazi sagrieziet to aptuveni 1mm plānās šķēlītēs. Tad visas avokado šķēles vienlaicīgi sašķiebiet ieslīpi un veidojiet virteni, taču tas jādara uzmanīgi, lai šķēlītes neatbīdītu pārāk tālu vienu no otras un virtene nepārtrūktu. Saritiniet virtenē izkārtotās avokado šķēles tā, lai izveidotos rozete.
  3. Trauciņā samaisiet sierus ar mārrutkiem.
  4. No maizes šķēlēm izgrieziet apļus, izmantojot speciālo apļa formiņu, vai glāzes virsmu. Apgrauzdējiet tos! (Arī atlikušos maizes gabalus var apgrauzdēt uz sausas pannas, sadrupināt un izmantot rotāšanai).
  5. Kārtojiet uzkodas uz šķīvja – vidū lieciet krēmsieru ar mārrutkiem (ja ir iedvesma, varat izmantot speciālu konditorejas maisiņu un uzgali un arī no krēma izveidot ziedu). Blakus uzmanīgi kārtojiet lasi un avokado. Rotājiet ar sadrupinātu fetas sieru, granātābola sēklām un bazilika lapām.
  6. Pasniedziet kopā ar grauzdētu maizīti – tad katrs varēs pats veidot sev sviestmaizi, smērējot uz maizītes krēmsieru un liekot virsū vai nu avokado, vai lasi, vai abus kopā.

 

Līdzīgi avokado var sagriezt un pasniegt arī tomātus, gurķus, apceptus baklažānus un citus dārzeņus!