Dalies!

Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!

Marinēts tofu siers

Tofu ir unikāls produkts, jo tam ir neitrāla garša, bet tas labi uzsūc sevī citu produktu garšas, tāpēc šī recepte tofu sieru padarīs par patiesi gardu uzkodu, kas patiks gan veģetāriešiem, gan gaļēdājiem.

 

Sastāvdaļas

  • 300-350 g cietā tofu siera
  • 200 ml olīveļļas (vai 50/50 olīveļļas un rapšu eļļas maisījums)
  • 10-15 gb smalki sakapātu saulē kaltētu tomātu
  • 100 g smalki sakapātu melno olīvu
  • 1 ēdamk. smalki sakapāta svaiga rozmarīna
  • 1 ēdamk. svaiga timiāna lapiņu
  • 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. ķimeņu
  • šķipsniņa čili piparu pulvera vai citu aso piparu
  • sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  • Sagriez tofu sieru 1×1 cm kubiņos un liec to puslitra burkā vai citā tāda paša apjoma traukā.
  • Bļodā rūpīgi samaisi visas pārējās receptes sastāvdaļas.
  • Pārlej eļļas maisījumu pāri sieram, uzliec burkai vāku vai aptin trauka virsmu ar pārtikas plēvi un atstāj uz 3-4 stundām marinēties istabas temperatūrā (ja izmanto tikai olīveļļu, tad sieru nevajag likt ledusskapī, jo olīveļļa vēsumā sastingst. Ja marinādei izmanto olīveļļas un rapšu eļļas maisījumu, tad var uzglabāt arī ledusskapī).
  • Baudi sieru kopā ar iecienītu maizi vai grauzdiņiem!

Foto autore Viktorija Kožemjakina

Lai apskatītu otru recepti, klikšķini šeit: Marinētu sieru izlase līgotāju gaumē