Dalies!

Svinot visu mīlētāju svētkus Valentīndienu, romantisku noskaņu savai otrai pusītei var sagādāt, ne vien dāvinot ziedus un mīļas dāvanas, bet arī kopīgi rosoties virtuvē, lai pagatavotu kādu īpašu un mīlētāju dienai piemērotu ēdienu. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā īpašu un stilīgu ēdiena recepti Valentīndienas svinībām.

 

Pavlova kūka ir perfekts deserts Valentīndienai – tā ir kraukšķīga, taču maiga, viegla un kūst uz mēles, turklāt, pretēji daudzu uzskatiem, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta! Lai olbaltuma biskvīta kārta jeb meringa būtu kraukšķīgāka un varētu lēni atdzesēties cepeškrāsnī, šo desertu vēlams sākt gatavot iepriekšējā vakarā pirms svētkiem.

Sastāvdaļas (4 personām)

Pagatavošana

  1. Līdz 140°C sakarsē cepeškrāsni. Gatavo meringu – ar mikseri, putojot vidējā ātrumā, sāk putot olas baltumus un šķipsniņu sāls. Kad olbaltums sāk veidot vieglas putas, masai lēnām pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru. Pēc visa cukura pievienošanas masu puto vēl 7-10 minūtes, līdz viss cukurs pilnībā izkusis un olbaltuma masa ir stingra un spīdīga.
  2. Atsevišķā trauciņā samaisa etiķi ar kukurūzas cieti un pievieno olbaltuma masai. Visu puto vēl 20-30 sekundes, līdz ciete tiek kārtīgi iemaisīta masā. Iegūto olbaltuma masu izklāj uz cepamā papīra vēlamajā formā, piemēram, veidojot sirsniņu, apli vai ko citu. Meringu liek cepeškrāsnī, krāsns temperatūru samazina uz 120°C, un masu cep 1 stundu, tad krāsni izslēdz, bet krāsns durvis vaļā netaisa un olbaltuma masu uz vairākām stundām (piemēram, uz nakti) atstāj dzesēties cepeškrāsnī.
  3. Kad pamatne ir atdzesēta, veido kūku. Saputo saldo krējumu ar maskarpone sieru un pūdercukuru (to var arī nepievienot, jo kūkas pamatne ir salda) rotā ar svaigām ogām un bauda kopā ar mīļoto cilvēku!