Dalies!

Silto vasaru aiz loga strauji nomainījis vēss, lietains rudens, un, sākoties drēgnajam laikam, arvien biežāk gribas sevi palutināt ar tasi karstas tējas vai kādu saldu kārumu.  Lai rudenīgā našķošanās nebeigtos ar nevēlamiem svara kilogramiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā recepti gardam un veselīgam mājās gatavotam desertam bez pievienota cukura – ātri pagatavojamie šokolādes mafini būs lielisks papildinājums rīta kafijai vai omulīgai pēcpusdienas pasēdēšanai draugu lokā! To noteikti ir vērts pamēģināt pat tiem, kas šaubās, vai francūžu iecienītais deserts parastā latvieša virtuvē vispār ir pagatavojams?! Izdosies!

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
  2. Lielā bļodā sajauc olas, jogurtu un eļļu.
  3. Pievieno masai pārējās sastāvdaļas un beigās pieliek klāt smalki salauztu, sagrieztu vai sarīvētu tumšo šokolādi.
  4. Iegūto mīklu kārtīgi samaisa, pilda mafinu formās un cep aptuveni 12 minūtes.