Dalies!

Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā radošu recepti rudenīgam piknikam, kas priecēs gan lielus, gan mazus atpūtniekus!

Sastāvdaļas (4-6 personām):

Salātiem:

 

Pesto (to var aizstāt ar gatavo pesto mērci):

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagrieziet arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalciniet pusgredzenos. Lielā bļodā lieciet visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus. Fetas sieru nedaudz sadrupiniet ar pirkstiem un pievienojiet pie dārzeņiem.
  2. Lai pagatavotu pesto, virtuves kombainā vai blenderī lieciet visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Sasmalciniet līdz drupačām. Blenderim darbojoties, pamazām pievienojiet olīveļļu un sablenderējiet līdz viendabīgai masai (pievienojiet tik daudz eļļas, cik vēlaties, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).
  3. Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas salieciet lielā traukā, bet mērci ielejiet atsevišķi mazā trauciņā. Pirms ēšanas salātus sajauciet kopā ar 2-3 ēdamkarotēm pesto, sāli un pipariem. Varat rotāt ar balzamiko krēmu.