Dalies!

Vienkāršās, sātīgas, gardas un veselīgām uzkodu maizītes, ko piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni un Fazer Latvija. Atrodi savējo! Maizītes spēs pagatavot arī gados pavisam jauni pavāri, turklāt šīs receptes noderēs lieliskām ikdienas brokastīm.

Fazer dabīgā ierauga rudzu maize ar lasi un krēmsieru.

Uzsmērējiet uz maizes šķēles vienu ēdamkaroti iecienītā krēmsiera, lieciet virsū mazsālītu lasi, apkaisiet to ar rozā pipariem un baudiet, rotājot ar zaļumiem (derēs ūdenskrešu, zirņu, redīsu vai citi dīgsti, maizīte lieliski garšos arī ar dillēm vai pētersīļiem).

Fazer dabīgā ierauga rudzu maize ar tomātiem ar baziliku.

Pārgrieziet uz pusēm ķiršu tomātiņus, lieciet tos bļodā, pievienojiet nedaudz smalki sagriezta sarkanā sīpola, bazilika, pirmā spieduma olīveļļas un balzamiko mērces, pieberiet sāli, piparus, visu samaisiet un lieciet uz maizītēm!

Uzkoda ar vītinātu desu un svaigiem gurķiem.

Uz maizes uzsmērējiet nedaudz sviesta, lieciet virsū plānās šķēlēs sagrieztu iecienītu vītināto desu, svaigus gurķīšus, rotājiet visu ar zaļumiem un baudiet!

Fazer dabīgā ierauga rudzu maize ar avokado salātiem, olu un bekonu.

Nogatavinātu avokado un cieti vārītu olu sagrieziet smalkos kubiņos, pievienojiet ēdamkaroti turku jogurta, nedaudz citrona sulas, zaļumus (dilles, pētersīļus, koriandru), sāli un piparus. Uz sausas pannas apcepiet plānās šķēlēs sagrieztu bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Avokado-olu salātus uzsmērējiet uz maizes, papildiniet ar bekona kraukšķiem un uz pusēm pārgrieztām paipalu olām. Sātīgi un veselīgi!

Receptes foto autore Viktorija Kožemjakina.