Dalies!

Pavasara vakari, kas kļūst arvien gaišāki, mudina doties ārpus mājas un biežāk ķerties pie ātrām uzkodām, jo kuram gan patīk šādā laikā pavadīt laiku virtuvē. Taču kamēr saules stari vēl nelutina tik stipri, kā gribētos, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansonipiedāvā izmantot laiku lietderīgi un sagatavot garšīgus mājas pelmeņus, ko var ēst gan uzreiz, gan sasaldēt, lai dienās, kad gatavot nemaz negribēsies, ātri tiktu pie gardām vakariņām.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 6 olu dzeltenumi
  • 300 g augstākā labuma Pūrukviešu miltu
  • 80 g speltas kviešu miltu vai pilngraudu kviešu miltu
  • sāls
  • nedaudz auksta ūdens

Pildījumam

  • 5 vidējā lieluma kartupeļi
  • 80 g saulē kaltētu tomātu
  • 100 g cieta siera
  • 1 tējk. sakapātu rozmarīna zariņu
  • pipari, sāls pēc garšas
  • 2 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas (Extra Virgin)

Mikrozaļumi un 40 g fetas siera pasniegšanai.

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu - sajauc abu veidu miltus ar sāli, pievieno olas dzeltenumus un pavisam nedaudz auksta ūdens, lai mīkla turas kopā - tā būs ļoti stingra. Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.
  2. Pagatavo pildījumu – izvāra kartupeļus un sastampā tos biezenī, pievieno olīveļļu, rīvētu cieto sieru, sāli, piparus, smalki sagrieztus tomātus un sakapātu rozmarīnu.
  3. Ja pelmeņus veido ar rokām, tad ar glāzi izspiež mīklā apļus, uz katra mīklas gabaliņa liek aptuveni 1 tējk. pildījuma un aizloka malas, pilnībā nosedzot pildījumu. Ja pelmeņu gatavošanai izmanto speciālo formu, pelmeņus gatavo atbilstoši formas lietošanas instrukcijai.
  4. Uzvāra katliņā ūdeni, pievieno sāli. Liek iekšā pelmeņus (pa vienam, lai nesalīp kopā) un vāra aptuveni 4-5 minūtes. Pēc vārīšanas pelmeņus var nedaudz apcept.
  5. Pasniedz karstus, rotājot ar mikrozaļumiem un drupinātu fetas sieru vai citām piedevām.

 

Nevārītus pelmeņus var sasaldēt un uzglabāt saldētavā vēlākai lietošanai.

Receptes foto autore Viktorija Kožemjakina.