Dalies!

Kebabs Latvijas virtuvē ir salīdzinoši nesen, taču šis ēdiens strauji iekarojis iedzīvotāju simpātijas. Kebabu gan parasti baudām, apmeklējot kādu ātrās ēdināšanas iestādi un tikai retais izmēģinājis to pagatavot mājās, jo šķiet – laba kebaba pagatavošanai nepieciešams iemaņas un speciālas ierīces gaļas grilēšanai, tomēr tā nebūt nav – gardu  kebabu var pagatavot arī mājās cepeškrāsnī. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā recepti mājās gatavotam vistas gaļas kebabam! Garantējam – izdosies pat iesācējiem!

Sastāvdaļas

Marināde kebaba gaļai

Salātiem

Mērcei

 

Pagatavošana

  1. Gatavo marinādi vistas gaļai - sajauc kefīru vai paniņas ar visām garšvielām, citronu sulu un tomātu pastu.
  2. Vistas šķiņķus pārgriež gareniski uz pusēm un liek marinādē.
  3. Atstāj iemarinēties ledusskapī vismaz uz 5 stundām, labāk, uz diennakti.
  4. Vistas gaļu caurdur ar diviem gariem metāla vai koka iesmiņiem, sakārtojot un sapresējot gaļu tā, lai veidojas kebabam līdzīgs izskats.
  5. Iesmiņu galus liek uz karstumizturīgas dziļas formas tā, lai vistas gaļa brīvi karātos starp diviem iesmiņiem, bet šķidrums, kas izdalās cepšanas laikā, tecētu cepamajā formā.
  6. Vistu 50 minūtes cept 180 grādu karstā cepeškrāsnī.
  7. Kad gaļa gatava, to sagriež strēmelītēs.
  8. Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.
  9. Sagriež sīpolus un tomātus, smalki sakapā kāpostu un sajauc visus dārzeņus kopā ar 3/4 mērces.
  10. Uz sausas pannas uzsilda lavašus no abām pusēm.
  11. Uz silta lavaša liek vistas gaļu un salātus. Pievieno masai vēl nedaudz mērces.
  12. Sarullē kebabus un pasniedz!