Dalies!

Veikalu tīkla ELVI aptaujas un pārdošanas rezultāti gadu no gada apstiprina – tieši bagātīgi klāts svētku galds ir viena no svarīgākajām Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas sastāvdaļām. Lai tradicionālos svētku ēdienus papildinātu ar jaunām receptēm, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI aicina izmēģināt  ēdienu, kas ne tikai labi garšos, bet arī vizuāli rotās jūsu svētku galdu.

 

Sastāvdaļas 

Krēmam 

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
  2. Žāvētās aprikozes un plūmes sagriez nelielos gabalos, riekstus — uz pusēm.
  3. Lielā bļodā sajauc rapšu eļļu ar olu. Pievieno apelsīna sulu, medu un brūno cukuru, sajauc visu kopā.
  4. Bļodiņā sajauc kviešu un mandeļu miltus kopā ar garšvielām, sāli, sodu un cepamo pulveri, un pievieno eļļas maisījumam. Visu kārtīgi sajauc un pievieno žāvētus augļus un riekstus.
  5. Mazo kēksu formās saliec papīra formiņas. Samaisi un sadali mīklu pa formiņām tā, lai būtu aizpildītas 2/3 papīra formas. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes līdz kēksiņi kļuvuši zeltaini. Izņem kēksus no krāsns un atstāj tos vēl 5 minūtēm pannā, tad izņem no pannas un pilnībā atdzesē.
  6. Gatavo krēmu – visas sastāvdaļas apmēram 3-5 minūtes saputo mikserī lielā ātrumā. Iegūto masu liec konditorejas maisā un rotā kēksus, veidojot no krēma eglītes formu. Izdekorē eglītes ar citiem sagatavotajiem rotājumiem.