Dalies!

Šai receptei vajag daudz ābolu, tāpēc tā ir īstā izvēle, ja dārzā ābeles lūzt no ražas pārbagātības, turklāt receptei ir samazināts pievienotā cukura daudzums, tāpēc tai labāk izvēlēties saldus vai saldskābus ābolus.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg ābolu (dažādu šķirņu)
  • 1/2 tējk. rīvētu citrona miziņu
  • 2 ēdamk. citrona sulas
  • 2 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 ēdamk. baltā cukura
  • 33 g miltu (ēdamk. ar kaudzi)
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. kardamona
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls

 

Mīklai

  • 160 g speltas kviešu miltu (var izmantot arī augstākā labuma, pilngraudu kviešu miltus vai maisījumu no 50% augstākā labuma kviešu miltiem un 50% auzu miltiem)
  • 80 g cukura
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 40 – 60 g paniņu
  • 1 ola
  • 60 g nelielos kubiņos sagriezta auksta sviesta
  • šķipsniņa malta kardamona

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriez plānās šķēlītēs.
  2. Sagrieztus ābolus liec lielā traukā, pārber ar cukuru maisījumu, miltiem, kanēli, kardamonu un šķipsniņu sāls.
  3. Pievieno citronu sulu un miziņas, visu kārtīgi apmaisi un pārliec cepamtraukā.
  4. Citā traukā samaisi miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri un kardamonu.
  5. Pievieno sviestu un ātri ar rokām sajauc to kopā ar miltu maisījumu, lai lai izveidojas drupačas.
  6. Pievieno olu un paniņas - no sākuma pielej 40 g paniņu (ja mīcīšanas laikā būs nepieciešams, pieliesi vēl mazliet) Sajauc mīklu, līdz tā turas kopā - nav jāmīca ilgi, mīklai ir jābūt ar kunkuļiem
  7. Kārto mīklas piciņas virsū āboliem un liec cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 45-55 minūtēm. Pasniedz siltu vai atdzesētu.

Viktorija Kožemjakina