Dalies!

Helovīna svinētājiem jau otro gadu izpaliks gan spoku nakts ballīte, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī savās mājās un bez skaļām svinībām. Nacionālais  pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdiena recepti, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt tās vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Helovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.

Sastāvdaļas (4-6 personām)

3 saldās paprikas

150 g pilngraudu spageti

1 ķiploks

2 sīpols

1 ēdamk. olīveļļas

2 ēdamk. tomātu pastas

100 ml kokosriekstu piena

1 tējk. kaltēta oregano

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Nogriez paprikām nogriež augšu (neizmet - tā būs cepurīte), izņem sēklas un ar asa naža galu izgriez nelielus caurumiņus, kas veidos acis, degunu un muti.
  2. Izvāri spageti atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai.
  3. Pagatavo mērci - smalki sakapā sīpolus un ķiplokus, apcep tos uz pannas olīveļļā, kamēr dārzeņi kļūst zeltaini. Pievieno tiem tomātu pastu, oregano un vēl nedaudz apcep. Pielej kokosriekstu pienu, sāli un piparus un apmaisi.
  4. Kad spageti ir gatavi, pievieno tos mērcē un samaisi, lai makaroni ir pārklāti ar mērci no visām pusēm.
  5. Piepildi paprikas ar spageti un pasniedz.

 

* Pildītās paprikas vari uz 12-15 minūtēm ielikt cepeškrāsnī – tad tās nedaudz zaudēs formu, bet būs karstas un vēl garšīgākas.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.