Dārzeņu ēdieni ziemā ir lielisks veids, kā palutināt sevi ar pilnvērtīgu, veselīgu un vērtīgu maltīti, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina savā ziemas ēdienkartē izmēģināt kaut ko jaunu.
Sastāvdaļas
- 200 g šampinjonu
- 2-3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 ēdamk. augu eļļas
- 400-500 g saldētu dārzeņu maisījuma
- 1 tējk. kaltēta timiāna
- 300 ml piena
- 2 ēdamk. miltu
- 2 ēdamk. sviesta
- nedaudz rīvēta siera
- ~150 g atlaidinātas kārtainās mīklas,
- 1 ola
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- Sagriez šampinjonus ceturtdaļās, apcep tos eļļā, pievienojot ķiploka daiviņas.
- Kad sēnes ir nedaudz apceptas, pievieno klāt saldētus dārzeņus un gatavo, kamēr tie ir uzkarsuši.
- Pievieno sviestu, izkausē to un apmaisi ar dārzeņiem.
- Pievieno miltus un visu apmaisi.
- Pielej pienu un atkal apmaisi, kamēr maisījums sabiezē.
- Pievieno sieru, sāli un piparus, timiānu, apmaisi un pārliec cepamajā traukā.
- Noklāj cepamo trauku ar dažus milimetrus biezu mīklas kārtu.
- Apsmērē mīklu ar olu, viducī ar nazi iegriez krustiņu un cep ~30 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaina. Pasniedz karstu.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.