Dalies!

Lai nodrošinātu veiksmīgu nākamo gadu, atbilstoši senču tradīcijām, klājot Ziemassvētku galdu, jāievēro daudz klasisku tradīciju, kas daudziem asociējas ar kārtīgu pārēšanos. Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd zirņi, lai nav jāraud. Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā mūsdienīgu un veselīgu svētku recepti.

Ātrais zaļo zirnīšu sautējums, lai ēstu zirņus un nebūtu jāraud!

Gatavošanas laiks – 15 min

 Lieliska piedeva pie gaļas vai zivju ēdieniem, kas garšo lieliski, taču uzturvērtības ziņa ir daudz “vieglāks” klasisku pelēko zirņu sautējumu.

Sastāvdaļas

400 g saldētu zaļo zirnīšu

1 sagriezts sarkanais sīpols,

1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa,

1 ēdamk. olīveļļas,

4 nelielos gabaliņos sagrieztas bekona šķēles,

neliels saišķis piparmētru lapu (vai nedaudz timiāna lapiņu, vai dažas tējk. kaltēti zaļumu – timiāna, oregano, bazilika, rozmarīna)

sula no 1/2 citrona

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

Uz sausas pannas apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Noņem to no pannas un nosusini no liekajiem taukiem uz papīra dvieļa. Katlā uzvāri ūdeni un ber tajā saldētus zirnīšus, vāri 4-5 minūtes, tad ūdeni nokās. Apcep uz pannas olīveļļā sīpolus un ķiplokus, pieber tiem vārītus zirnīšus un, visu apmaisot, cep vēl dažas minūtes. Pielej dārzeņiem citrona sulu, pievieno sāli, piparus un zaļumus, maisot apcep vēl ~ 1 minūti. Beigās pievieno bekonu, apmaisi un pasniedz.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.