Katram no mums ir tādi brīži, kad sāk mocīt izsalkums, bet veltīt ilgu laiku kāda ēdiena pagatavošanai nav iespējams vai arī gatavot vienkārši ir slinkums. Lai šādos brīžos nebūtu jāķeras pie neveselīgiem pusfabrikātiem vai apšaubāmas izcelsmes cīsiņiem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā ātri pagatavojama veselīga ēdiena recepti, kas tiešām ir tik vienkārša, ka būs pa spēkam pat tajos brīžos, kad ļoti negribas gatavot!
Lai pagatavotu šo ēdienu, Jums vajadzēs tikai 15 minūtes laika, taču tas ir pietiekami, lai iegūtu ļoti garšīgu un sātīgu maltīti!
Sastāvdaļas (4 personām)
- 300 g pilngraudu pastas (der jebkura veida pasta- spageti, penne, farfale utt.)
- 800 g konservētu tomātu savā sulā
- 100 ml 10% saldā krējuma
- ~50 g parmezāna siera (+ rīvēts siers pasniegšanai)
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 sīpols
- 1 ēdamk. svaiga vai kaltēta timiāna/rozmarīna/bazilika
- sāls, melnie pipari
- 2 ēdamk. olīveļļas cepšanai
Pagatavošana
- Verdošā ūdeni liek vārīties pastu līdz tā ir gatava, bet vēl nedaudz kraukšķīgā (al dente).
- Kamēr vārās pasta, rupji sakapā sīpolus un ķiplokus, uz sakarsētas pannas uzlej olīveļļu, liek tajā cepties ķiplokus un sīpolus, kad dārzeņi zeltaini, tiem pievieno konservētos tomātus, ko uz pannas saspaida.
- Visu iegūto masu uzvāra, pievieno garšvielas. Ja vēlas, lai iegūtā mērce ir viendabīga, to var sablenderēt, taču droši var iztikt arī bez blenderēšanas.
- Tomātu masai pievieno saldo krējumu un parmezāna sieru, nedaudz pavāra, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci. Pannā ar mērci liek izvārīto pastu, visu samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru.