Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ķirbju ēdienu recepti, kas noteikti jāpagatavo šoruden.
Sastāvdaļas
- 400 g šķēlēs sagriezta riekstu ķirbja
- 5 ēdamk. olīveļļas
- 1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa
- 1 tējk. malta koriandra
- 1 tējk. rīvēta muskatrieksta
- sāls, melnie pipari
- 200 g lapu salātu maisījuma
- 4 gurķi
- 2 saldās paprikas
- 100 g mīksta kazas siera
- 2-4 ēdamk. ķirbju sēkliņu
- citronpipari
Pagatavošana
- Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiploku, garšvielām, sāli.
- Ar šo maisījumu no visām pusēm ieeļļo ķirbja šķēles.
- Cep ķirbi sakarsētā cepeškrāsnī (180C), kamēr tas kļūst mīksts.
- Kamēr ķirbis cepas, lielā bļodā sajauc salātu lapas ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un papriku, atlikušajām 2 ēdamk. olīveļļas un citronpipariem.
- Uz šķīvja kārto salātlapu maisījumu, liec tam pa virsu siltu ķirbi.
- Rotā ar kazas siera bumbiņām un ķirbju sēklām.
- Pasniedz siltus!
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina