Dalies!

Grila ēdieni ir gandrīz neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr, lai tos uzceptu, nepieciešams laiks, taču brīdī, kad gaisā jau virmo kārdinošais ceptas gaļas aromāts vai uz grila saulē gozējas zeltaini brūni dārzeņi, ir grūti valdīt ēstgribu un bieži vien roka pati stiepjas neveselīgu uzkodu virzienā, lai panašķētos, “kamēr gaidām gaļu”! Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā veselīgu uzkodu recepti, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīga šī recepte būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.

Sastāvdaļas 

  • svaigi augļi un ogas (zemenes, mellenes, kazenes, saldie ķirši, mango, aprikozes, kivi u.c.)
  • piparmētru lapas
  • sula no 2 apelsīniem
  • sula no 1 laima
  • 1 ēdamk. magoņu sēkliņu
  • 1 ēdamk. medus

Pagatavošana

  1. Bļodā liek veselas ogas (lielākās var pārgriezt uz pusēm vai ceturtdaļās, saldajiem ķiršiem izņem kauliņus), aprikozes, kivi, mango un citus augļus sagriež sev tīkamas formas gabaliņos.
  2. Sajauc apelsīnu un laima sulu kopā ar medu un magoņu sēkliņām.
  3. Smalki sakapā piparmētru lapiņas. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un uzreiz pasniedz!