Dalies!

Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā stilīgu un veselīgu uzkodu skolēniem.

Sastāvdaļas

  • 90 g auzu pārslu
  • 35 g kviešu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 250 g zemesriekstu vai citu riekstu sviesta
  • 100 g zeltainā sīrupa
  • vaniļas cukurs (var nepievienot)
  • 100 -150 g melnās šokolādes
  • rieksti/žāvēti augļi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Iesmērē ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru piemērotu cepamformu, sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai.
  2. Lielā bļodā sajauc auzu pārslas, kviešu miltus, kanēli, sodu un sāli.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc olas ar riekstu sviestu, sīrupu un vaniļas cukuru.
  4. Samaisa abas daļas kopā līdz viendabīgi masai, ielej to cepamformiņā un cep aptuveni 25 minūtes.
  5. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pārlej to pa virsu gatavam našķim, vienmērīgi izlīdzini. Rotā ar kapātiem riekstiem vai žāvētiem augļiem.
  6. Liec ledusskapī un atdzesē vismaz stundu, lai šokolāde sacietē.
  7. Sagriez šķēlēs, iesaiņo katru šķēli cepampapīrā – sanāks ideālas uzkodas pēc treniņa vai starp ēdienreizēm.

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina