Dalies!

Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā saldo beļģu vafeļu recepti, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!

Auzu vafeles ar ogām

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 150 g kviešu miltu
  • 90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. brūnā cukura
  • 250 ml piena
  • 2 olas
  • 3 ēdamk. rapšu eļļas

Mērcei:

  • 300 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamk. medus
  • 100 g maskarpone siera
  • ogas rotāšanai

Pagatavošana

  • Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.
  • Gatavojiet mērci – saputojiet jogurtu ar maskarpone sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).
  • Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedziet kopā ar mērci.

Foto autore Viktorija Kožemjakina