Dalies!

Lai nodrošinātu veiksmīgu nākamo gadu, atbilstoši senču tradīcijām, klājot Ziemassvētku galdu, jāievēro daudz klasisku tradīciju, kas daudziem asociējas ar kārtīgu pārēšanos. Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd putnu gaļa panākumiem un cūkgaļa laimei. Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā mūsdienīgu un veselīgu svētku recepti.

Bekonā ietīti vistu filejas gabaliņi, kur ir gan putnu gaļa panākumiem, gan cūkgaļa laimei

Gatavošanas laiks – 30 min

Sastāvdaļas

500 g garenos, vidēja izmēra gabalos sagrieztu vistu fileju

150 g plānās šķēlītēs sagriezta bekona

iecienītās garšvielas (koriandrs, sarkanā paprika, garam masala vai citas)

Pagatavošana

Katru vistas filejas gabalu aptin spirālveidā ar bekona šķēlīti, apkaisi ar garšvielām no visām pusēm un liec cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 20-25 minūtēm, līdz bekons izskatās kraukšķīgs.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.