Gribi pārsteigt mīļoto ar gardu ēdienu? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā vegāniska gratēna recepti Valentīndienas vakariņām.
Sastāvdaļas
- 5 bietes
- 2 puravi
- 120 ml dārzeņu buljona
- 400 ml kokosriekstu piena
- 4 ķiploku daiviņas
- 5 timiāna zariņi
- sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sagriez bietes plānās ripiņās, puravus aptuveni puscentimetru platās ripiņās.
- Cepamtraukā izkārto pamīšus bietes un puravus.
- Katliņā samaisi kokosriekstu pienu, caur spiedi izspiestus ķiplokus, buljonu, sāli un piparus, lapiņas no timiāna zariņiem un sinepes (var izmantot blenderi, lai šīs visas sastāvdaļas vienmērīgāk samaisītu kopā), un visu uzvāri.
- Šo maisījumu izlej virsū bietēm un puraviem, noklāj cepamtrauku ar foliju un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos) 40-50 minūtes.
- Noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, tad pasniedz karstu!
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina