Lai nodrošinātu veiksmīgu nākamo gadu, atbilstoši senču tradīcijām, klājot Ziemassvētku galdu, jāievēro daudz klasisku tradīciju, kas daudziem asociējas ar kārtīgu pārēšanos. Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd bietes, lai būtu laba veselība. Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā mūsdienīgu un veselīgu svētku recepti.
Bietēs marinēta forele, kurā ir gan bietes veselībai, gan zivis naudai.
Gatavošanas laiks – 20 min (+ 12 stundas marinēšanai)
Sastāvdaļas
500g foreles filejas ar ādu
50 g cukura
100 g jūras sāls
500 g smalki sarīvētu, vārītu biešu
1 saišķis smalki sakapātu diļļu
20 ml sojas mērces
50 ml degvīna
granātābola sēkliņas un kapātas dilles pasniegšanai
Pagatavošana
Lielā stikla traukā samaisi sāli, cukuru, rīvētās bietes, dilles, sojas mērci un degvīnu līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sajaukušās. Foreles fileju noskalo ar aukstu ūdeni, nosusini ar papīra dvieli un ieliec marinādē, ar ādu uz augšu, tā, lai marināde pārklātu arī zivs ādu. Liec to ledusskapī uz 12 stundām. Izņem zivi no ledusskapja, fileju noskalo ar aukstu ūdeni, lai notīrītu lieko sāli un citas marinādes sastāvdaļas, nosusini ar papīra dvielīti, nogriez zivij ādu un sagriez foreli plānos gabalos. Pasniedz, rotājot ar sakapātām dillēm un granātābola sēkliņām.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.