Īpašu svētku brokastu vai pusdienu pagatavošana ir viens no iecienītākajiem māmiņu palutināšanas veidiem svētkos – tas ir mīļi un sirsnīgi, turklāt pa spēkam gandrīz visu vecumu “bērniem”, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI, Mātes dienu sagaidot, piedāvā veselīgu, radošu un gardu ēdiena recepti māmiņu iepriecināšanai.
Sastāvdaļas (4 personām)
- 4 saujas nedaudz apgrauzdētu valriekstu,
- 3 bumbieri
- 200 g spinātu lapu
- 100 g cieta kazas siera
Mērcei
- 100 ml ābolu sulas
- 1 tējk. medus
- 2 tējk. ābolu etiķa
- 1 tējk. dižonas sinepju
- 1 ēdamk. smalki sakapātā sarkanā sīpola
- sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sagrieziet bumbierus un kazas sieru plānās šķēlēs (1-2 mm biezas) un izgrieziet no tām sirsniņas (sirsniņu veidošanai var izmantot nelielas cepumu formiņas).
- Sajauciet kopā visas mērces sastāvdaļas.
- Kārtojiet uz šķīvja spinātu lapas, tām pa virsu lieciet sirsniņās sagrieztos bumbierus un kazas sieru. Pārlejiet ar mērci, virsū uzberiet drupinātus valriekstus un pasniedziet!