Dalies!

Rudens ritms daudziem liek atgriezties krietni piemirstā skrējienā, kur reizēm grūti atrast laiku veselīgai un nesteidzīgai ēdienreizei. Tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ātri pagatavojamu un ērti līdzi paņemamu pusdienu recepti. Šī ēdiena pagatavošana ir ļoti vienkārša, tas nebūs jāsilda, tāpēc recepte noderēs, plānojot pusdienas ne vien darbā vai skolā, bet pat rudenīgā pārgājienā!

Caprese salāti līdzņemšanai

Ja ierobežojumu dēļ nevaram šobrīd nevaram doties uz Itāliju, Itālija var doties pie mums! Izmēģiniet šos veselīgos salātus un uz mirkli paceļojiet saulainās Vidusjūras garšu pasaulē!

Sastāvdaļas (1 personai) 

  • 1 mocarellas siera bumbiņa (100g)
  • 1 liels tomāts
  • 1 ēdamk. pesto mērces
  • 1 sauja olīvu
  • 1 pilngraudu maizes šķēle
  • Vīnogas/vīģes vai citi augļi

Pagatavošana 

Sagrieziet mocarellas sieru un tomātu 0,5 cm biezās šķēlēs. Trauciņā, ko ņemsiet līdzi, pamīšus kārtojiet sieru un tomātu, katrai šķēlei virsū liekot nedaudz pesto mērces. Sagreiziet gabaliņos un nedaudz apgrauzdējiet pilngraudu maizi/ Baudiet kopā ar olīvām, vīģēm un vīnogām.

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina