Dalies!

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti krāsnī ceptai putrai, kas noderēs brokastīs vai enerģijas bagātās vakariņas pēc sporta nodarbībām.

Sastāvdaļas

  • 100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 banāns
  • 125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai
  • 1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai
  • sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.
  2. Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.
  3. Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).
  4. Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.

Viktorija Kožemjakina