Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti krāsnī ceptai putrai, kas noderēs brokastīs vai enerģijas bagātās vakariņas pēc sporta nodarbībām.
Sastāvdaļas
- 100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu
- 2 olas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 banāns
- 125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai
- 1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai
- sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.
- Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.
- Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).
- Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.