Lai nodrošinātu veiksmīgu nākamo gadu, atbilstoši senču tradīcijām, klājot Ziemassvētku galdu, jāievēro daudz klasisku tradīciju, kas daudziem asociējas ar kārtīgu pārēšanos. Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd kāposti spēkam. Veikalu tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā mūsdienīgu un veselīgu svētku recepti.
Ceptu kāpostu "steiki”, lai ēstu kāpostus spēkam!
Gatavošanas laiks – 50 min
Sastāvdaļas
neliela kāpostgalva
olīveļļa
sāls, pipari
rozā pipari pasniegšanai
rupji sakapāti, grauzdēti lazdu rieksti pasniegšanai
balzamiko mērce
Pagatavošana
Kāpostu sagriez aptuveni 2 cm platās ripiņās, lai veidojas plats kāposta “steika” gabals. Novieto uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru. Katru kāposta gabalu no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, pārkaisi ar sāli un pipariem, liec cepties līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20 minūtes, tad uzmanīgi pagriez katru gabalu uz otru pusi un cep vēl 20-25 minūtes. Dažas minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns nedaudz apslaki kāpostus ar balzamiko mērc. Pasniedz siltu, rotājot ar lazdu riekstiem un rozā pipariem.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.