Dalies!

Lai arī kartupeļiem pēdējos gados nākas cīnīties ar veselīga uztura fanātiķu nežēlastību, labi pagatavoti kartupeļi ir veselīgs un vērtīgs ogļhidrātu avots. Tāpat nevar noliegt –  kartupeļu ēšana ir iekodēta Latvijas cilvēku kultūras kodā, veikalu tīklā ELVI gada laikā pārdod apmēram 1000 tonnas kartupeļu. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā veselīgu kartupeļu ēdienu recepti, kas ļaus izbaudīt kartupeļus mazliet eksotiskākās garšu niansēs.

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomazgātu jauno kartupelīšu ar mizu
  • 1 tējk. kurkumas
  • 4 ēdamk. olīveļļas
  • 2 tējk. sinepju sēklu
  • 2 tējk. karija pulvera
  • 1,5 tējk. garam – masala garšvielas
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 1 ēdamk. smalki sagrieztas kinzas
  • sāls un melnie pipari
  • 400 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
  • 1 ēdamk. sezama sēklu
  • 1 tējk. malta kumīna (var nepievienot vai aizvietot ar karija pulveri vai kurkumu)
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • grieķu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
  2. Nomazgā kartupeļus, sagriez tos daiviņās un liec vārīties verdošā sālsūdenī, kam pievienota viena tējkarote kurkumas. Vāri 5 minūtes, tad ūdeni nolej.
  3. Uz pannas olīveļļā nedaudz apcep turku zirņus, kumīnu un sezama sēklas.
  4. Nelielā trauciņā sajauc olīveļļu, sinepju sēklas, karija pulveri, garam masala garšvielu, koriandru, pievieno sāli un melnos piparus un ar šo maisījumu apmaisi kartupeļus.
  5. Pārliec kartupeļus cepamtraukā, pārber ar apceptiem turku zirņiem, uzliec foliju un cep 30-40 minūtes, tad atver foliju un cep vēl 5 minūtes, lai kartupeļi nedaudz apbrūnē.
  6. Pasniedz ar grieķu jogurtu, pārberot ar smalki sagrieztu kinzu.

 

 

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina.