Dalies!

Starptautiskā Sieviešu diena un pavasaris ir īstais brīdis sieviešu lutināšanai – nav svarīgi, vai esi dāma, kas grib palutināt sevi, vai kungs, kas vēlas mazliet kādu sievieti svētkos iepriecināt ar nelielu pārsteigumu, piemēram, superīgām brokastīm. Tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt viegli un ātri pagatavojamu recepti, kas būs labs pārsteigums 8.marta rītā vai veselīgs svētku našķis dienas gaitās.

Sastāvdaļas

(2 personām, gatavošanas laiks 10 min + laiks čia uzbriedināšanai)

  • 350 ml augu piena (auzu, mandeļu, sojas, kokosriekstu)
  • 1 ēdamk. sīrupa pēc izvēles
  • 5-6 ēdamk. čia sēklu
  • 4 ēdamk. nedaudz apgrauzdētu kokosriekstu skaidiņu
  • 1 tējk. vaniļas cukura vai ekstrakta (var nepievienot)
  • iecienītākie augļi (banāni, vīģes, zemenes, kivi utt.) rotāšanai
  • rieksti/kokosriekstu skaidiņas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Sajauc augu pienu kopā ar sīrupu un vaniļu. Pārlej šo maisījumu čia sēklām.
  2. Visu kārtīgi sakrati vai samaisi, novieto uz vairākām stundām (vai nakti) ledusskapī, lai čia sēklas uzbriest.
  3. Īsu brīdi pirms pasniegšanas kārto čia pudiņu ar augļiem - vispirms čia pudiņam pievieno 2 ēdamk. kokosriekstu skaidiņu un samaisi.
  4. Liec dažas ēdamkarotes pudiņa glāzes vai deserta trauka pamatnē, tad kārto ogas/augļus, tad atkal čia pudiņu.
  5. Rotā ar augļiem, riekstiem un kokosriekstu skaidiņām un pasniedz!

 

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina.