Dalies!

Gatavojoties brīvdienām, kurās svinēsim Latvijas Republikas 101. dzimšanas dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā neparasta, bet ļoti garšīga pīrāga recepti, ar ko pārsteigt savējos Valsts svētkos. Aizņemtākie svētku svinētāji pīrādziņu gatavošanai var izmantot saldētas kārtainās bezrauga mīklas plātnes, taču garajās svētku brīvdienās noteikti ir vērts pagatavot arī sātīgu pīrāgu ar gardu, pašu gatavotu rauga mīklu.

Sastāvdaļas

  • 500 g kārtainās bezrauga mīklas
  • 1 sakulta ola
  • 2 skābi āboli
  • 1 sīpols
  • 1 ēdamk. rapšu eļļas
  • 400 g cūkgaļas cepeša vai liesas, vārītās cūkgaļas
  • 2 ēdamk. sakapātu pētersīļu
  • 1 tējk. svaigas vai kaltētas salvijas (var nelikt, bet tā piešķirs pīrādziņiem interesantu aromātu)
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kārtaino bezrauga mīklu atkausē un liek ledusskapī.
  2. Smalki sakapā sīpolu, apcep to rapšu eļļā zeltaini brūnu.
  3. Mazos kubiņos sagriež ābolu, pievieno to pie sīpoliem un apcep 3-4 minūtes.
  4. Ābolu un sīpolu masai pievieno kubiņos sagrieztu cūkgaļu, visu labi samaisa, pieliek salviju un pētersīļus, sāli un piparus.
  5. Kārtaino mīklu sadala uz pusēm un izrullē divos aptuveni 3 mm biezos taisnstūros (sanāk divas aptuveni 80x25 cm lielas mīklas plātnes
  6. Sadala pildījumu divās daļās un izkārto to uz katras mīklas plātnes pa vidu visa taisnstūra garumā.
  7. Satin mīklu ruletē, sagriež nelielos gabalos un kārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārsmērē katru pīrādziņu ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 190-200 grādu karstumā apmēram 20 minūtes.