Dalies!

Grila ēdieni ir gandrīz neatņemama vasaras sastāvdaļa, tomēr, lai tos uzceptu, nepieciešams laiks, taču brīdī, kad gaisā jau virmo kārdinošais ceptas gaļas aromāts vai uz grila saulē gozējas zeltaini brūni dārzeņi, ir grūti valdīt ēstgribu un bieži vien roka pati stiepjas neveselīgu uzkodu virzienā, lai panašķētos, “kamēr gaidām gaļu”! Uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā veselīgu uzkodu recepti, kas noderēs, lai mazinātu izsalkumu, kamēr gatavojas grila ēdieni, taču našķējoties palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām. Īpaši noderīga šī recepte būs Līgo svinētājiem, kad vēlme kaut ko apēst bieži vien nepāriet visas nakts garumā.

Sastāvdaļas

  • dažādi dārzeņi (burkāni, ķirštomātiņi, cukīni, ziedkāposti, gurķi, brokoļi, paprika, redīsi u.c.)
  • 300 g grieķu jogurta
  • liela sauja svaigu diļļu
  • liela sauja svaigu pētersīļu
  • 1 tējk. ar kaudzi ķiploku pulvera
  • pipari pēc garšas
  • 50 g gorgonzolas siera (vai cita siera ar zilo pelējumu)

Pagatavošana

  1. Zaļumus smalki sakapā. Jogurtu un sieru ar dakšiņu samaisa, pievieno ķiploku pulveri, piparus un sasmalcinātos zaļumus.
  2. Dārzeņus ar garenu formu sagriež stienīšos, ziedkāpostus un brokoļus sadala mazākās ziedkopās, kirštomātiņus atstāj veselus.
  3. Visus dārzeņus kārto uz šķīvja, pasniedz kopā ar mērci.