Garie rudens vakari un drūmais laiks aiz loga ir kā radīti, lai sevi palutinātu ar lieliskiem, īpašiem pašu gatavotiem kārumiem. Ja esi šokolādes desertu un cepumu cienītājs, šis ir īstais brīdis uzcept krēmīgus, šokolādīgus un neticami gardus braunijus ar dubulto šokolādi un sāļo karameli. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI un saldumu zīmolu Milka piedāvā lielisku cepumu recepti, kurā izmantotas aromātiskās, taču maigās Milka Delicate Dark tumšās šokolādes.
Sastāvdaļas
3 olas
85 g sviesta
35 g kakao pulvera
170 g Milka Delicate Dark šokolādes
85 g Milka Delicate Dark šokolādes ar sāļo karameli
1 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sāls
200 g brūnā cukura
125 g kviešu miltu
15-20g (1 paciņa) vaniļas cukura
1 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepampapīru.
- Bļodā samaisi miltus, cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli. Citā bļodā ar putojamo slotiņu samaisi olas, cukuru, vaniļas cukuru un eļļu.
- Ūdens peldē izkausē 170 g Milka Delicate Dark šokolādes un sviestu, noņem maisījumu no plīts un nedaudz atdzesē.
- Pievieno šokolādes un sviesta maisījumu pie olu un cukura masas, samaisi visu līdz viendabīgai konsistencei.
- Pievieno masai miltu maisījumu un atkal visu samaisi.
- Ieliec mīklu ar visu trauku ledusskapī uz 5-10 minūtēm.
- Ņem mīklu ārā no ledusskapja, veido no mīklas neliela izmēra bumbiņas un saliec tās uz cepamās paplātes apmēram 5 cm attālumā vienu no otras (cepšanas laikā mīkla izkusīs un cepumu diametrs palielināsies).
- Katrai mīklas bumbiņai liec virsū liec dažus gabalus Milka Delicate Dark šokolādes ar sāļo karameli.
- Cep 10-12 minūtes, lai cepumi malās ir kraukšķīgi, bet iekšā – mīksti un krēmīgi (nepārcep, jo tad cepumi zaudēs savu krēmīgo tekstūru).
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.
Foto: Dubultšokolādes brauniji gariem rudens vakariem