Kādus brokastu ēdienus pagatavot bērniem, kas bauda vasaras brīvlaiku vai nesteidzīgu atpūtu vecāku atvaļinājuma laikā, ja brokastu gatavošanai nevaram vai negribam veltīt daudz laika, taču mazie brokastotāji ir pietiekoši izvēlīgi un kārtējā omlete vai desmaize nederēs? Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā viegli pagatavojama un garšīga brokastu ēdiena recepti, kas ļoti patiks bērniem un nodrošinās labu dienas sākumu arī pieaugušajiem!
Franču grauzdiņu nūjiņas
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!
Sastāvdaļas (4 porcijām)
- 2 sakultas olas
- 8 šķēles gaišās maizes (derēs jebkura tipa baltmaize, bet vislabāk izmantot pilngraudu kviešu vai kliju maizi, vai maizi ar sēklām)
- 1 glāze piena
- 1 tējk. cukura
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. kanēļa
- 1/4 tējk. muskatrieksta
- nedaudz rapšu eļļas cepšanai
Mērcei:
- 150 g rikottas siera
- 1 ēdamk. vijīga medus vai kļavu sīrupa
- svaigas ogas pasniegšanai
Pagatavošana
- Lielā traukā sajauciet olas, pienu, cukuru, sāli, kanēli un muskatriekstu.
- Maizi sagrieziet nūjiņās.
- Sakarsējiet pannu, iesmērējiet to ar eļļu.
- Kamēr panna uzkarst, apmērcējiet maizi olu-piena maisījumā no abām pusēm (neatstājiet maizi šķidrumā, tā var ātri izjukt) un cepiet ~ 1 min no katrās puses, līdz maize ir zeltaina.
- Mērcei sajauciet rikottas sieru ar medu vai sīrupu.
Baudiet siltus ar mērci un svaigām ogām.
Foto autore Viktorija Kožemjakina