Dalies!

Šī maltīte izskatās patiesi šausminoši, taču tā ir ļoti ātri pagatavojama, garda un veselīga maltīte!

Sastāvdaļas (2 personām)

200 g melnās pastas (derēs tagliatelle, lingvini vai spagetti)

2 ēdamk. olīveļļas

2 plānās strēmelītēs sagrieztas ķiploku daiviņas

100 g strēmelītēs sagrieztu saulē kaltētu tomātu

~80 g rīvēta Parmezāna tipa siera

sāls un pipari

 

Pagatavošana

Katlā uzvāriet ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls un pagatavojiet pastu atbilstoši gatavošanas instrukcijai, tad nokāsiet un nolieciet malā. Lielā pannā uzkarsējiet olīveļļu, viegli apcepiet tajā ķiplokus. Pievienojiet tomātus, apcepiet visu vēl 1 minūti. Pannā pievienojiet pastu, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl 1 minūti. Pievienojiet sieru, sāli, piparus un baudiet Visu svēto dienas priekšvakara vakariņas!

Foto autore Viktorija Kožemjakina