Dalies!

Ja gada īsākajā naktī vēlies palutināt sevi un savējos ar gardām pašu gatavotām uzkodām, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti Jāņu nakts uzkodām.

Sastāvdaļas

iecienītās rudzu maizes klaips (~600 g)

50 g izkausēta sviesta

50 g olīveļļas

3 ķiploka daiviņas

1 ēdamk. ķimeņu

sāls

Pagatavošana

Sajauc izkausētu sviestu ar olīveļļu, pievieno pavisam nedaudz sāls (var droši iztikt arī bez tās, jo maizē visbiežāk tiek pievienots diezgan daudz sāls!) un ķimenēm. Sagriez maizi 0,5-0,8 cm biezās šķēlēs un apsmērē katru gabaliņu ar eļļas maisījumu. Liec maizīti uz sakarsētā grila vai karstām restēm virs ugunskura un cep 2-3 minūtes no katras puses.

 

Recepšu foto: https://failiem.lv/u/qggumvpwq, fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina