Dalies!

Pavasaris ir īstais laiks, kad kādu ēdienreizi aizstāt ar veselīgu, spirdzinošu, garšīgu un vitamīniem bagātu smūtiju!  Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā vitamīnu kokteiļu recepti, kas ir ne vien garšīgi, bet arī tik veselīgi, ka noteikti pelnījis vietu jūsu pavasara ēdienkartē!

Ļoti viegls un atspirdzinošs dārzeņu smūtijs, kas atsvaidzinās tad, kad pavasara saule jau spīdēs logos un jūtami sildīs telpas! Gurķiem un selerijām piemīt spēja izvadīt lieko ķermenī aizturēto šķidrumu, bet piparmētras kā antioksidanti palīdz šūnām cīnīties ar oksidatīvu stresu, kuru uzskata par galveno novecošanās procesu cēloni.

Sastāvdaļas (2 personām)

  • 1 garais gurķis (vai 2 nelieli)
  • 1 bumbieris
  • 2 nelieli seleriju kāti
  • ½ citrona/laima sulas
  • 1 sauja piparmētru lapu (~5 g)
  • 1 glāze ledus
  • * 1 tējk. kaņepju sēklu vai kaņepju pavalga

 

Pagatavošana

Nomazgātus dārzeņus un bumbieri (ar mizu) sagrieziet nelielos gabalos un sablenderējiet, pielejot citrona/laima sulu un pārējās sastāvdaļas. Baudiet uzreiz!

* Kaņepju sēklām ir specifiska garša, taču kaņepes ir labs prebiotiķis, tās sekmē probiotiķu jeb labās mikrofloras vairošanos un uzlabo gremošanas trakta veselību.