Dalies!

Laikā, kas Latvijas dārzi slīgst ogu pārbagātībā, ir īstais brīdis tumīgu miltu mērcīšu un saldā krējuma garnīru vietā izmēģināt… mērci no Latvijas ogām! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI apstiprina – garšos kā restorānā un izskatīsies lieliski. Der atcerēties – kad svaigās ogas dārzā beigušās, mērcēm labi noder arī saldētavā esošie vasaras ogu krājumi.

Gatavošanas laiks – 20 minūtes

Sastāvdaļas

  • 150 g upeņu
  • 150 g jāņogu
  • 150 ml sarkanvīna
  • 2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamk. balzamiko mērces
  • 2 ēdamk. brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Nomazgā ogas (jāņogām nav jānoņem kātiņi).
  2. Liec visas sastāvdaļas katliņā, uzvāri un lēni turpini vārīt aptuveni 10 minūtes.
  3. Izberz ogu masu caur sietu, šķidro masu lej atpakaļ katliņā.
  4. Pievieno ogām sarkanvīnu, ķiplokus, mērci un cukuru. Turpini gatavot uz mērenas uguns, kamēr iztvaiko aptuveni puse šķidruma.
  5. Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz cukura vai balzamiko mērces.

 

 

Baudi karstu pie iecienītajiem gaļas ēdieniem – lieliski garšos ar grilētu  vistas, cūkgaļas vai pīles fileju, liellopa steiku. Sader arī ar grilētiem vai tvaicētiem dārzeņiem vai spinātiem.

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina