Ja ledusskapja stūrī pēc gada īsākas nakts skumji kalst Jāņa bērnu sanestie siera kalni, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju – liec tos lietā un pagatavo Jāņu siera kēksiņus jeb mafinus.
Sastāvdaļas
Gatavošanas laiks 30-40min
- 1 ola
- 6 ēdamk. olīveļļas vai citas augu eļļas
- 3 caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas
- 240 g kviešu miltu
- 1 1/2 tējk. cepamā pulvera
- 1 tējk. sodas
- 300 ml paniņu
- 1/2 tējk. sāls
- 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
- 200 g rīvēta Jāņu siera
- 2 ēdamk. sakapātu diļļu vai pētersīļu
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.
- Uz pannas divās ēdamkarotēs eļļas nedaudz apcep ķiplokus.
- Sajauc olu ar aptuveni 4 ēdamkarotēm eļļas.
- Pievieno olām paniņas, miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus.
- Visu apmaisa, bet nesakul līdz viendabīgai mīklai.
- Pievieno masai sieru, daļai mīklas pievieno dilles vai pētersīļus, atkal viegli sajauc. (Šai mīklai ir vēlams, lai ir kunkuļi!)
- Lej mīklu pa cepamformām, apsmērē kēksiņu virsu ar ķiploku eļļu un cep cepeškrāsnī 13-16 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.
Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina.