Dalies!

Dzērvenes ir Latvijas rudens ogu karalienes – šoreiz piedāvājam dzērvenes apvienot ar tikpat latvisku un klasisku produktu – biezpienu, lai pagatavotu vienkāršus, bet bezgala gardus kēksiņus svētku galdam.

 

Sastāvdaļas (12 kēksiņiem)

150 g sviesta istabas temperatūrā

75 g cukura

100 g biezpiena

3 olas

250 g kviešu miltu

1 tējk. cepamā pulvera

0,5 tējk. sāls

1 tējk. vanilīna cukura

150 g kaltētu dzērveņu un dzērvenes rotāšanai

200 g krēmsiera

50 g saldā krējuma

 

Pagatavošana 

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Saputojiet sviestu ar cukuru.

Pievienojiet biezpienu un olas, samaisiet.

Pievienojiet miltus, cepamo pulveri, sāli un vanilīna cukuru, samaisiet līdz masa kļūst viendabīga.

Pievienojiet kaltētās dzērvenes, vēlreiz visu kārtīgi samaisiet.

Sadaliet mīklu pa kēksiņu formiņām un lieciet cepties 15-20 minūtes, (kēksiņi ir gatavi, kad, caurdurot tos ar kociņu, mīkla nepielīp pie kociņa). Atdzesējiet.

Samaisiet vai saputojiet krēmsieru ar saldo krējumu, lai iegūtu krēmu rotāšanai.

Ar karoti vai konditorejas maisu uzlieciet katram kēksiņam “cepurīti” no krēma.

Rotājiet ar smalki sakapātām dzērvenēm, lai vizuāli veidojas Latvijas karogs (lai iegūtu precīzāku baltās joslas kontūru, var izmantot garenu papīra strēmelīti, ko uzliek uz krēma, pirms ber dzērvenes, un noņem pirms pasniegšanas).

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina, Receptes autore Jevgēnija Jansone