Ārā iestājusies īsta ziema ar ilgstošu salu un sniegu, tāpēc savos iepirkumu grozos arvien biežāk ceļam sildošas garšvielas, karstos dzērienus un sātīgu ēdienu pagatavošanai nepieciešamos produktus, liecina veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati. Lai šajā sezonā ēdienkarti varētu dažādot ar jauniem ēdieniem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI aicina izmēģināt veselīgu sildošas zupas recepti!
Sastāvdaļas
- 2 ēdamk. rapšu eļļas
- 1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
- 240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
- 2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt arī citus dārzeņus – cukīni, brokoļus, ķirbjus)
- 2 ēdamk. karija pastas (var nepievienot)
- 1 smalki sakapāts sīpols
- 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
- 250 ml kokosriekstu piena
- 45 g dabīgā zemesriekstu sviesta
- 1 tējk. kurkumas
- 1/4 tējk. čili piparu pulvera
- 1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera
- 1/2 tējk. karija pulvera
- 1/4 tējk. maltā koriandra
- sāls pēc garšas
- 125 g rīsu nūdeļu
- sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Lielā katlā ielejiet rapšu eļļu, apcepiet tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūniniet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisiet dārzeņos karija pastu un maisot sildiet visu apmēram vienu minūti. Pievienojiet masai turku zirņus un garšvielas, turpiniet visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
- Pievienojiet buljonu un visu vāriet uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
- Beigās pievienojiet zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsējiet vēl kādu minūti.
- Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavojiet rīsu nūdeles.
- Pasniedziet, rotājot ar zaļumiem.