Dalies!

Ja jaunā gadā esi apņēmies dzīvot veselīgāk un  pamēģināt kaut ko jaunu, iespējams, ir īstais brīdis pamēģināt kādu veģetāro ēdienu! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti sātīgam veģetārajam ēdienam. Pamēģini!

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 1 selerijas kāts
  • 1 burkāns
  • 1 neliels sīpols
  • 1 puravs
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 30 g sviesta
  • 30 g miltu
  • 800-850 g dārzeņu buljona
  • 250 g piena
  • 180 g krēmsiera
  • sāls, melnie pipari pēc garšas

 

  • 150 g rīvēta siera pasniegšanai (var nepievienot)
  • grieķu vai bezpiedevu jogurts pasniegšanai
  • zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriez palielos gabalos (~2x2cm), vāri tos sālsūdenī, kamēr gatavi (ap 20 min).
  2. Pannā vai lielā katlā apcep olīveļļā smalki sakapātus sīpolus, ķiplokus, selerijas, puravus un burkānus.
  3. Pievieno ceptajiem dārzeņiem sviestu, izkausē to.
  4. Pieber klāt miltus un maisot turpini cept visu aptuveni 30 sekundes.
  5. Dārzeņu sacepumam lēnām pievieno buljonu, maisot gatavo līdz buljons ir uzvārījies.
  6. Pielej pienu un pievieno krēmsieru, visu samaisi un atkal uzvāri.
  7. Pievieno kartupeļus, sāli un piparus, samaisi.
  8. Pusi no zupas sablenderē (tā dos zupai papildus krēmīgumu).
  9. Pasniedz kopā ar grieķu jogurtu, sieru un zaļumiem.

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina