Dalies!

Ir simtiem recepšu ar ķirbjiem, tomēr būs īpaši jāpameklē, lai atrastu ķirbju ēdienu brokastīm (ja vien negribam ēst ķirbju pankūkas). Kamēr vēl baudām šī gada ražu un veikalu plauktos atrodami visdažādāko veidu ķirbji, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti sātīgam lēnu brokastu ēdienam – krāsnī ceptam ķirbim ar olu pildījumu jeb Oeufs cocotte ķirbī.

Sastāvdaļas

  • 1 neliels ķirbis
  • 2 ēdamk. krēmsiera vai maskarpones
  • 2 olas (istabas temperatūrā)
  • sāls, melnie pipari
  • nedaudz olīveļļas
  • 100 g sēņu
  • 1 tējk. sviesta
  • 1/2 tējk. timiāna

Pagatavošana

  1. Nomazgā ķirbi, nogriez tam augšu ar kātiņu, izņem sēklas.
  2. Apkaisi ķirbi ar sāli un pipariem, apslaki ar nedaudz olīveļļas.
  3. Ķirbja iekšpusē vienmērīgi iesmērē 1-2 ēdamk. krēmsiera vai maskarpones.
  4. Ķirbja vidū iesit divas jēlas olas, pārkaisi tās ar sāli un pipariem.
  5. Liec ķirbi cepamtraukā ar 4-5 cm augstām malām.
  6. Blakus ķirbim ieliec cepties arī ķirbīša "cepurīti", iepriekš to nedaudz apsakot ar olīveļļu.
  7. Cepamtrauku līdz pusei pielej ar verdošu ūdeni un liec 180 C karstā cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm.
  8. Kamēr olas ķirbī cepas, pagatavo sēnes - sagriez tās šķēlītēs un apcep ar sviestu, pievienojot sāli, piparus un cepšanas beigās arī timiānu.
  9. Izceptajam ķirbim ar olām pieliec apceptās sēnes un pasniedz, rotājot ar ķirbja "cepurīti".

Viktorija Kožemjakina