Dalies!

Helovīna svinētājiem jau otro gadu izpaliks gan spoku nakts ballīte, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī savās mājās un bez skaļām svinībām. Nacionālais  pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdiena recepti, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt tās vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Helovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.

Sastāvdaļas (2-4 personām)

160 g pilngraudu kviešu miltu

2 tējk. cepamā pulvera

2 tējk. brūnā cukura

1 tējk. kanēļa

šķipsniņa sāls

1/2 tējk. rīvēta muskatrieksta

150 g paniņu

150 g ķirbju biezeņa (var pagatavot, uzvārot vai cepeškrāsnī izcepot ķirbja mīkstumu)

1 tējk. tomātu pastas

1 ola

1 tējk. vaniļas cukura

nedaudz augu eļļas cepšanai

 

Šokolādes “indei”

50 g tumšās šokolādes

50 g 10% saldā krējuma

Melnā pārtikas krāsviela (piemēram, ogle)

Pagatavošana

  1. Samaisi bļodā ķirbju biezeni, olas, paniņas, tomātu pastu un cukuru.
  2. Pievieno masai miltus, garšvielas, sāli, cepamo pulveri un samaisi viendabīgā mīklā. Ļauj mīklai pastāvēt 5-10 minūtes.
  3. Cep pankūkas uz sakarsētās pannas.
  4. Pagatavo mērci, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausējot šokolādi kopā ar krējumu un melno krāsvielu.
  5. Pārlej pankūkas ar melno mērci un baudi uzreiz pēc cepšanas.

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.