Lieldienu galda klasika, protams, ir krāsotas olas, taču šiem pavasara svētkiem piestāv prieks un līksmība, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina mazliet parotaļāties, sarūpējot svētku galdam netradicionālākus ēdienus. Nokrāso visus olu baltumus, ne tikai to čaumalas, iemarinē mazās paipalu oliņas, ko baudīt kopā ar kraukšķīgiem redīsiem, un uztaisi gardu Lieldienu vainagu no šokolādes bezē. Tas būs gan svētku rota, gan lielisks deserts lieliem un maziem svētku svinētajiem!
Sastāvdaļas
- 10 cieti novārītas, atdzesētas olas
- 1/2 tējk. sāls
- 350 ml biešu sulas
- 1-2 tējk. sinepju
- 100 g grieķu jogurta
- sāls, pipari
- šķipsniņa karija pulvera
- 1 tējk. jebkuru iecienīto garšvielu (Provansas, hmeli-suneli, kumīna utt.)
- redīsu asni vai citi zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Nolobi olas, pārgriez uz pusēm, izņem olu dzeltenumus un pārliec tos atsevišķā trauciņā.
- Nomazgā olas baltumu pusītes (tas ir būtiski to vienmērīgai nokrāsošanai).
- Iemērcē olas baltumus biešu sulā, kam pievienots sāls, un atstāj uz vismaz 20 minūtēm (jo ilgāk olas tiks mērcētās, jo košāka paliks krāsa).
- Pagatavo pildījumu - saspaidi olu dzeltenumus un sajauc tos ar grieķu jogurtu, sāli, pipariem, garšvielām un sinepēm.
- Izņem olas baltumus no biešu sulas, nosusini un sapildi ar pagatavoto dzeltenumu pildījumu. Rotā ar zaļumiem.
Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina.