Dalies!

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ēdienu recepti – krāsnī ceptas bietes arī īpašo mārrutku – maskarpones mērci svētku cepeša piedevām!

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu biešu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • olīveļļa
  • sula no ½ citrona

 

Mārrutku krēmam

  • 250 g maskarpones siera
  • 150 g grieķu jogurta
  • 4-6 ēdamk. mārrutku
  • sāls, melnie pipari
  • 1 tējk. citronu miziņu

Pagatavošana

  1. Sagriez bietes palielos gabalos.
  2. Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
  3. Visu samaisi un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.
  4. Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu.
  5. Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 min - 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas).
  6. Pagatavo krēmu - saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem.
  7. Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu.

 

 

Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina