Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā ēdienu recepti – krāsnī ceptas bietes arī īpašo mārrutku – maskarpones mērci svētku cepeša piedevām!
Sastāvdaļas
- 1 kg nomizotu biešu
- 4 ķiploka daiviņas
- buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna
- sāls, melnie pipari pēc garšas
- olīveļļa
- sula no ½ citrona
Mārrutku krēmam
- 250 g maskarpones siera
- 150 g grieķu jogurta
- 4-6 ēdamk. mārrutku
- sāls, melnie pipari
- 1 tējk. citronu miziņu
Pagatavošana
- Sagriez bietes palielos gabalos.
- Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
- Visu samaisi un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.
- Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu.
- Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 min - 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas).
- Pagatavo krēmu - saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem.
- Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina