Kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni esam sagatavojuši trīs Ziemassvētku ēdienu receptes – vegānisko cepeti, sātīgu sacepumu un gardu kūku! Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process – laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!
Sastāvdaļas
- 500 g Briseles kāpostu
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 1/2 tējk. sāls
- 3 izspiestas ķiploka daiviņas
- melnie pipari
- sula no 1/2 citrona
- 1 ēdamk. itāļu garšvielu vai 1 tējk. kaltēta timiāna, oregano un bazilika
- 80 g rīvēta parmezāna tipa siera
- 200 g smalki sagriezta bekona šķēlītēs
Pasniegšanai
- grieķu jogurts
- granātābola sēklas
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādus karstumam.
- Briseles kāpostus nomazgā, nosusini un pārgriez katru uz pusēm.
- Lielā bļodā sajauc olīveļļu, citrona sulu, ķiplokus, garšvielas un samaisa ar Briseles kāpostiem tā, lai maisījums vienmērīgā kārtā pārklāj Briseles kāpostus no visām pusēm.
- Pieber sieru un atkal apmaisi visu kopā.
- Izklāj cepamo paplāti ar cepamo papīru un vienā kārtā izlīdzini Briseles kāpostus. Liec kāpostus cepties 20-25 minūtes, lai kāpostiem veidojas kraukšķīga garoziņa.
- Kamēr kāposti cepās, apcep bekonu - uz sausas pannas (vidējā uguns) apcep bekona gabaliņus līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
- Pasniedz Briseles kāpostus, rotājot ar bekona kraukšķiem.
- Pasniedz, rotājot ar grieķu jogurtu un granātābolu sēklām.
Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina