Dalies!

Kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni esam sagatavojuši trīs Ziemassvētku ēdienu receptes – vegānisko cepeti, sātīgu sacepumu un gardu kūku! Šie ēdieni būs labs papildinājums svētku galdam, bet to gatavošanas process – laba kopīga ģimenes aktivitāte lieliem un maziem svētku svinētājiem!

Sastāvdaļas

  • 500 g Briseles kāpostu
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 3 izspiestas ķiploka daiviņas
  • melnie pipari
  • sula no 1/2 citrona
  • 1 ēdamk. itāļu garšvielu vai 1 tējk. kaltēta timiāna, oregano un bazilika
  • 80 g rīvēta parmezāna tipa siera
  • 200 g smalki sagriezta bekona šķēlītēs

Pasniegšanai

  • grieķu jogurts
  • granātābola sēklas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādus karstumam.
  2. Briseles kāpostus nomazgā, nosusini un pārgriez katru uz pusēm.
  3. Lielā bļodā sajauc olīveļļu, citrona sulu, ķiplokus, garšvielas un samaisa ar Briseles kāpostiem tā, lai maisījums vienmērīgā kārtā pārklāj Briseles kāpostus no visām pusēm.
  4. Pieber sieru un atkal apmaisi visu kopā.
  5. Izklāj cepamo paplāti ar cepamo papīru un vienā kārtā izlīdzini Briseles kāpostus. Liec kāpostus cepties 20-25 minūtes, lai kāpostiem veidojas kraukšķīga garoziņa.
  6. Kamēr kāposti cepās, apcep bekonu - uz sausas pannas (vidējā uguns) apcep bekona gabaliņus līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.
  7. Pasniedz Briseles kāpostus, rotājot ar bekona kraukšķiem.
  8. Pasniedz, rotājot ar grieķu jogurtu un granātābolu sēklām.

 

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina