Katra māmiņa svētkos ilgojas saņemt mazliet rūpju un mīlestības, un visvieglāk to izrādīt, palutinot mammu ar gardiem ēdieniem. Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti kraukšķīgiem pavasara salātiem. Mamma novērtēs!
Sastāvdaļas
(2 personām, gatavošanas laiks 15 min)
- 250 g zemeņu
- 150 g rikotas siera
- 1 nogatavināts avokado
- 200 g sparģeļu
- 1 ēdamk. olīveļļas
- sāls, pipari
- 2 saujas (~60 g) mandeļu
- 1 ēdamk. cukura sīrupa vai 1 tējk. brūnā cukura, kas sajaukts ar 1 ēdamk. ūdens
- 75 g rukolas salātu
- 75 g spinātu
mērcei
- sula no 1/2 citrona vai laima
- 3 ēdamk. sarkanvīna etiķa
- 1 ēdamk. medus
- 1 tējk. maigu sinepju
- 1 caur ķiplokspiedi izspiesta ķiploka daiviņa
- 5-7 ēdamk. olīveļļas
- 1/2 tējk. smalki sakapātu piparmētru lapiņu
- sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un noliec maliņā.
- Mandeles kopā ar sāli un sīrupu nedaudz apcep uz pannas, noņem no pannas un atdzesē.
- Sparģeļiem nogriez vai nomizo kātiņus, sagriez sparģeļus mazākos gabalos un dažas minūtes apcep olīveļļā.
- Sagriez zemenes mazākos gabalos.
- Avokado pārgriez uz pusēm, nomizo un sagriez nelielos gabalos.
- Kārto salātus - bļodas pamatnē liec rukolu un spinātus un pārlej ar lielāko mērces daļu. Uz zaļajām lapām kārto sparģeļus, avokado, zemenes un riekstus, rikotas siera piciņas. Aplej ar pāri palikušo mērcīti un pasniedz.
Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina