Dalies!

Sildošu un sātīgu rudens ēdienu pagatavošanai nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā veģetāra un rudenīga ēdiena recepti – krēmīgu siera polentu ar sēņu ragū.   

Sastāvdaļas (4-6 porcijām)

  • 200 g kukurūzas putraimu
  • 600 ml buljona vai ūdens
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 3 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
  • 1 tējk. sviesta
  • 150-200 ml piena
  • 100 g rīvēta cieta siera
  • 50 g siera ar zilo pelējumu
  • sāls, melnie pipari pēc garšas

 

  • 500 g sēņu (gailenes, baravikas, bekas, šampinjoni)
  • 1 ēdamk. augu eļļas
  • 1 neliels, smalki sagriezts sīpols,
  • 2 smalki sakapātās ķiploka daiviņas,
  • 1/2 tējk. kaltēta timiāna vai oregano
  • 1 ēdamk. sviesta

Pagatavošana

  1. Lielā katlā apcep sviestā sīpolus un ķiplokus.
  2. Pielej ūdeni, uzvāri un pakāpeniski ieber kukurūzas putraimus.
  3. Gatavo uz lēnas uguns līdz putraimi ir pilnībā gatavi (20-30 min).
  4. Pievieno muskatriekstu, pienu, sierus, sāli un piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisi, lai izveidojas viendabīga konsistence un putra ir uzkarsusi.
  5. Lielā pannā apcep eļļā sīpolus, lai tie kļūst zeltaini.
  6. Pievieno sagrieztas sēnes, visu apmaisot, cep līdz šķidrums ir iztvaikojis un sēnes ir gatavas (10-15 min).
  7. Pievieno klāt sviestu, timiānu, ķiplokus, sāli un piparus un cep vēl 3-5 min.
  8. Pasniedz, kukurūzas biezputru jeb polentu, pārklājot to ar sēņu ragū.

 

Fotogrāfiju autore: Viktorija Kožemjakina