Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt divu sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
Sastāvdaļas
2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas)
1 dzeltenā paprika
200 g dzelteno tomātu
1 mazs sīpols
1 ķiploka daiviņa
ūdens
sauja pētersīļu
sāls, pipari pēc garšas
olīveļļa rotāšanai
Pagatavošana
- Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.
- Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
- Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.
- Pievieno sāli un piparus.
- Rotā ar olīveļļu un baudi.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.