Dalies!

Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā sāļo beļģu vafeļu recepti, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!

Kukurūzas miltu vafeles ar olu un gaileņu mērci

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 150 g kukurūzas miltu
  • 125 g kviešu miltu
  • 1/2 tējk. sodas
  • 2 tējk. baltvīna etiķa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. sāls
  • 1 ola
  • 250 g paniņu
  • 40 g izkausēta sviesta
  • 1 tējk. ķiploku pulvera
  • 1 ēdamk. kaltētu diļļu

Mērcei:

  • 300 g gaileņu
  • 2 ēdamk. rapšu eļļas
  • 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 neliels, smalki sagriezts sīpols
  • sāls, melnie pipari
  • 4 ēdamk. krēmsiera
  • Kapātās dilles pasniegšanai
  • 4 olas pasniegšanai

Pagatavošana

  • Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.
  • Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi.
  • Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.
  • Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min.
  • Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet.
  • Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).
  • Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.
  • Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena).
  • Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem).
  • Sacepiet olas.
  • Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm.
  • Baudiet karstu!

Foto autore Viktorija Kožemjakina